[19] Η άνοδος και η πτώση της κλασικής Ελλάδας

Η άνοδος και η πτώση της κλασικής Ελλάδας

https://www.domabooks.gr/web/image/product.template/3/image_1920?unique=af66df2
    30,00 € 27,00 € 27.0 EUR
    28,30 €

    Αυτός ο συνδυασμός δεν υπάρχει.

    Αγορά
    Εξώφυλλο του βιβλίου «Η άνοδος και η πτώση της κλασικής Ελλάδας» του Τζοσάια Όμπερ

    Τζοσάια Όμπερ

    Η άνοδος και η πτώση της κλασικής Ελλάδας

    Μια νέα πολιτική και οικονομική ιστορία


    Μετάφραση: Μιχάλης Λαλιώτης


    The PRINCETON HISTORY of the ANCIENT WORLD 


    Κοινοποίηση

    Σπάνια συνειδητοποιούμε ότι ο δυτικός κόσμος χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τον 19ο αιώνα για να ξαναφτάσει στις οικονομικές επιδόσεις της ελληνικής αρχαιότητας. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην κλασική Ελλάδα ο πλούτος δεν ήταν συγκεντρωμένος σε μια ελίτ γύρω από κάποιο ανάκτορο, αλλά αντίθετα ήταν μοιρασμένος σε ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού. Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η εντελώς ασυνήθιστη και εξαιρετικά παρατεταμένη οικονομική άνθηση; Και πώς σχετίζεται με τα πνευματικά και πολιτικά επιτεύγματα που συνή­θως συνδέουμε με την κλασική αρχαιότητα: τέχνη, επιστήμη, φιλοσοφία, δημο­κρατία;

    Στο βιβλίο αυτό, ο Τζοσάια Όμπερ, καθηγητής κλασικών σπουδών και πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, επιχειρεί να δώσει μια απάν­τηση. Στηριζόμενος σ’ έναν τεράστιο όγκο ιστορικού, αρχαιο­λογικού και φιλολογικού υλικού, και αντλώντας από τα πεδία της πολιτικής φιλοσοφίας, της θεσμικής οικονομικής, της θεωρίας παιγνίων, αλλά και της οικολογίας και της εξελικτικής βιολογίας, ο Όμπερ χτίζει ένα θεω­ρητικό σχήμα που αναδεικνύει την απολύτως καινοφανή προσέγ­­γιση των Ελλήνων στην πολιτική ―προσέγγιση θεμελιωμένη στην έννοια του πολίτη, κατ’ αντιδιαστολή προς αυτήν του υπηκόου― και το ρόλο που αυτή είχε στην οικονομική άνθηση της αρχαίας Ελλάδας.

    Βασιζόμενος στο σχήμα αυτό, ο Όμπερ αφηγείται εκ νέου την ιστορία της κλασικής αρχαιότητας, από τις απαρχές της μέχρι το τέλος του κόσμου των ελληνικών πόλεων-κρατών, φωτίζοντας πτυχές παραμελημένες ή ολότελα άγνωστες και παρουσιά­ζοντας γεγονότα γνωστά, μέσα από ένα πρίσμα εντελώς πρωτότυπο.  

    «Μεγαλειώδες»
    The New York Times

    «Η οριστική ιστορία της κλασικής Ελλάδας για τον 21ο αιώνα»
    Ian Morris, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ

      «Αν θέλετε να μάθετε γιατί γίνεται όλος αυτός ο χαμός γύρω  από την αρχαία Ελλάδα, απ’ αυτό το βιβλίο πρέπει να ξεκινήσετε»
    John Ma, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης 

    πατώντας οδηγείστε στη σελίδα του Τζοσάια Όμπερ στο ΔΩΜΑ

    Ο Josiah Ober (1953) είναι καθηγητής κλασικών σπουδών και πολιτικής επιστήμης στο Πανε­πιστήμιο Στάνφορντ. Σπούδασε ιστορία στα πανεπιστήμια του Μίσιγκαν και της Μινεσότα. Δίδαξε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα και στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.  Σημαντικότερα έργα του: Mass and Elite in De­­mo­cratic Athens: Rhetoric, Ideology, and the Power of the People (Princeton University Press, 1989 [= Μάζες και ελίτ στη δημοκρατι­κή Αθήνα, μτφρ. Β. Σερέτη, Πολύτροπον, Αθήνα 2003])· Democracy and Knowledge: In­novation and Learning in Classical Athens (Princeton University Press, 2008)· De­mopolis: Democracy Before Liberalism (Cambridge University Press, 2018)

    Τζοσάια Όμπερ  

    Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Μια νέα πολιτική και οικονομική ιστορία  


    Τίτλος Πρωτοτύπου: The Rise and Fall of Classical Greece  

    Μετάφραση: Μιχάλης Λαλιώτης

    Επιμέλεια: Θάνος Σαμαρτζής

    Διορθώσεις: Δημήτρης Αθηνάκης & Μαριλένα Καραμολέγκου

    Ζωγραφιά εξωφύλλου: Γιώργος Μακρής  


    654 σελ.

    30€

    Κυκλοφορία: Δεκέμβριος 2020

    Σειρά: τὰ οἰκεῖα / 2

    ISBN: 978-618-84459-7-0